dinsdag 14 juni 2011

Station Zwanenburg


Voorstel na opening van het Station:

De opening van het station is voorzien in juni 2012. Het verleden leert echter dat oplevering van stations nogal eens uitgesteld wordt.

Voorstel is de huidige lijnvoering tot aan de opening van het station niet te wijzigen. Echter vanwege de slechte bezetting van de rittern tussen Hoofddorp en Zwanenburg zal lijn 179 alleen nog op werkdagen overdag een uurdienst rijden. De ritten kunnen dan eindigen op Hoofddorp Spaarne ziekenhuis.

Na openingen van het station vervallen de ritten tussen Zwanenburg en Sloterdijk. Dit maakt het mogelijk de route van de lijn in Zwanenburg zo aan te passen dat de bus langs het station Zwanenburg kan rijden. Hierbij krijgt heel het dorp een verbinding met zowel het station als met hoofddorp.

Zwanenburg en Hoofddorp gaat via Binnen Hoofddorp rijdt lijn 179 via zowel Paxlaan

Lijn 179

Tussen Zwanenburg en Hoofddopr rijdt lijn 179 alleen nog op werkdagen overdag. De ferquentie gaat terug naar een rit per uur.

Naar verwachting wordt het nieuwe station Zwanenburg in juni 2012 in gebruikt genomen. Met de Stadsregio is het overeengekomen dat op dat moment lijn 179 vervalt tussen Zwanenburg en station Sloterdijk. Ook de NS heeft hier , vanuit het oogpunt van voorkomen van parallelliteit.

Voor lijn 179 blijft alleen een functie over als verbinding tussen Hoofddorp en Zwanenburg. Dit is nu al het zwakste deel van de lijn waaropdelen van de dag een uurdienst wordt geboden. Op werkdagen overdag (na 9:00) en op zaterdag rijdt lijn 179 binnen Hoofddorp door als lijn 178 naar Rijsenhout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten